De lente komt eraan, maar het blijft tot nu toe helaas nog even koud en nat.. Met deze recepten maak je heerlijke maaltijden met groente uit het seizoen. Zo weet je zeker dat de smaken op hun best zijn. Genieten dus!

Courgette

Vanaf februari wordt de courgette courgette weer geoogst in Nederland en tot november kunnen we van de courgette van eigen bodem genieten. Courgette is heerlijk in rijst- en pastagerechten en een heerlijke groente om mee te variëren! Probeer deze maand deze romige risotto met kip en courgette.

Lees verder

Prei

Prei is het hele jaar in Nederland te verkrijgen, maar officieel is maart de maand waarin deze het beste groeit! Probeer deze preitaart met boerenkaas eens, gegarandeerd smullen.

Lees verder

Boerenkool

Het boerenkool seizoen eindigt eigenlijk in maart maar des te meer reden om dit recept van boerenkoolpesto pasta op de valreep nog uit te proberen. In plaats van de gebruikelijke basilicum voeg je boerenkool aan je pesto toe!

Lees verder

Witte kool

Ook witte kool is jaarrond in Nederland verkrijgbaar, maar maart is toch de beste maand voor deze groente! Maak om in de voorjaarsstemming te komen deze lekkere witte koolsalade.

Lees verder

Komkommer

De komkommer is ook heel het jaar door verkrijgbaar in Nederland, maar een perfecte groente voor het beginnende voorjaar. Serveer deze frisse komkommer salade bij je (pittige) hoofdgerecht, zoals een curry bijvoorbeeld!

Lees verder

Met seizoensgroenten koken is makkelijk, leuk en lekker! Zo liggen er elke maand weer andere dingen in je koelkast en is de smaak op zijn best. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Lees dan hier welke producten je het beste altijd in je voorraadkast kunt hebben!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge