stomen

Risotto met kip en courgette

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes en snijd die in reepjes.

Boen de citroen schoon, rasp de schil af. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd ze fijn.

Los het bouillontablet op in het kokende water.

Koken

Verhit in een diepe koekenpan of hapjespan de olie. Schep de rijst erin en bak het al roerend zachtjes, tot de rijst begint te sissen.

Schenk steeds ± 1 dl bouillon bij de rijst en laat het vocht al roerend opnemen.

Schep na de laatste keer direct de courgette en gerookte kipreepjes bij de rijst. Laat de rijst afgedekt nog 5 minuten zachtjes stoven.

Breng de risotto op smaak met zout en peper. Meng citroenrasp, munt en geraspte kaas en geef dit als strooisel bij de risotto.