stomen

Preitaart met boerenkaas

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Laat de plakjes deeg iets ontdooien, vet een lage bakvorm met een doorsnee van 24 cm in met wat boter.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Koken

Bekleed de vorm met de deegplakjes en besmeer de bodem met de mosterd.

Maak de prei schoon, verwijder de buitenste bladeren, snijd ze in de lengte in maar laat het uiteinde met de worteltjes er aan zitten. Was de prei onder warm water zodat al het zand er tussen uit is. Snijd dan de prei fijn en laat ze goed uitlekken. Snijd de kaas in kleine blokjes.

Klop de eieren los met de room, maak dit mengsel op smaak met versgemalen peper en zout.

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes schep ze samen met de kaas door het eimengsel.

Verdeel de prei over de deegbodem, giet het eimengsel op de prei.

Bak de hartige taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.