stomen

Witte koolsalade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, halveer de kool en snijd deze in heel dunne reepjes. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline.

Snijd de prei vanaf het donkergroene deel in de lengte tweemaal in en spoel de uitgewaaierde prei onder stromend water schoon, zodat al het zand weg is. Snijd de prei dan heel fijn, meng dit door de fijngesneden kool.

Maak het blikje ananas open, vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes.

Koken

Wel de rozijnen in heet water, giet ze na 10 minuten af en schep ze samen met de ananas door de kool.

Klop de kwark, het ananassap, de mosterd en wat peper en zout naar smaak, door elkaar en meng deze dressing door de salade.

Serveren

Lekker bij roergebakken shoarma en een pitabroodje.

TIP: hoe langer de kool kan ‘marineren’ met de dressing hoe zachter de kool wordt. Je kunt deze salade al s’ochtends maken.