stomen

Boerenkoolpesto pasta

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Boerenkoolpesto? Ja, zeker! In plaats van de gebruikelijke basilicum voeg je boerenkool aan je pesto toe. Heerlijk als saus voor een lekkere pasta!

Voorbereiding

Koken

Serveren

hardfruit yellow pear apple 18 combo’s die je moet proberen
pear

Voorbereiding

Maak eerst de pesto; doe de boerenkool samen met de in kleine stukjes gesneden knoflook, de geraspte kaas, walnoten en olijfolie in een hoge mengbeker, pureer het geheel met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe en eventueel wat extra olie voor een ‘dunnere’ pesto.

Koken

Snijd de champignons in kwarten en het sjalotje heel fijn, bak deze samen in wat olie in een koekenpan. Voeg na 4 minuten de in reepjes gesneden kipfilet toe en warm ze even mee.

Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Schep de boerenkoolpesto direct door de afgegoten pasta samen met de gebakken champignons en kip. Serveer direct.

Serveren

TIP: je kunt de walnoten vervangen door andere noten naar keuze.