De zoete aardappelfrietjes vliegen ons tegenwoordig om de oren! Ze zijn dan ook heerlijk en een stuk gezonder dan gewone frietjes. Maar wist je dat er genoeg andere groenten zijn waar je frietjes van kan maken? Probeer deze varieties eens, of maak ze lekker door elkaar!

1. Knolselderijfrietjes met knoflook en oregano

Knolselderij snijden kan nog best een kunst zijn! Zorg dat je je knol eerst helemaal schilt en snijd hem daarna in frietjes.

2. Koolraapfrietjes met cayennepoeder

Koolraap is na een tijd lang vergeten groente te zijn geweest weer helemaal in! Niet gek ook, want deze groente zit boordevol vitamine C, calcium en kalium! Je kunt ze ook dippen in pittige saus.

3. Pompoenfrietjes met zeezout

Nog iets zoeter dan de zoete aardappel deze pompoenfrietjes, maar met de combinatie van zeezout smaken ze heerlijk!

4. Pastinaakfrietjes met knoflook en parmezaanse kaas

Toen Europa nog niet voorzien was van aardappelen aten veel mensen pastinaak. De witte wortel bevat enorm veel gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Deze frietjes zijn dan ook zeker het proberen waard! Strooi er de laatste 10 minuutjes parmezaanse kaas over.

5. Wortelfrietjes met tijm

We kunnen eerlijk gezegd geen genoeg krijgen van recepten met wortel! Zorg dat deze frietjes lichtbruin worden voordat je ze de oven uit haalt.

6. Yamboonfrietjes met balsamico azijn

Een vrij onbekende maar gezonde knol die veel in de Aziatische keuken gebruikt wordt. Hussel deze frietjes met balsamico azijn voordat je ze in de oven stopt!

7. Auberginefrietjes met Griekse yoghurt en chilisaus

Aubergine zit vol vezels en mineralen die deze prachtige glimmende groente heel gezond maken. Wist jij dat je er ook frietjes van kon maken? Met een lekkere dip erbij hoef je er niks meer aan te doen!

Zorg dat je de frietjes eerst in een pan met koud water aan de kook brengt, en dep ze daarna goed droog. Voeg kruiden toe en laat ze 30 tot 40 minuten in de oven op 220 graden. Geniet ervan!

 

Groentefrietjes

Vind hier een uitgebreide uitleg over hoe je groentefriet zo lekker mogelijk klaarmaakt!

Lees verder

Wil je ook weten hoe je groentechips maakt? Je leest het hier!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar