stomen

Groente frietjes

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Bijgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Was de pastinaak en winterpeen. Halveer ze en snijd daarna in de lengte frietjes van de pastinaak, zoete aardappel en winterpeen.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de frites eroverheen.

Verwijder het schilletje van de knoflook en snijd deze fijn.

Haal de blaadjes van de tijm.

Besprenkel de frietjes met de olijfolie en strooi de fijngesneden knoflook en tijmblaadjes over de frietjes. Hussel het geheel even door elkaar, zodat de ingrediënten mooi verdeeld zijn.

Koken

Bak de frietjes in ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

Verhit in een pannetje de boter. Als de boter warm is voeg je de blaadjes salie toe. Laat deze lekker knapperig worden in de boter.

Serveren

Verdeel voor het serveren de gebakken salie blaadjes over de frites, besprenkel met de salieboter en strooi eventueel wat grof zout over de frites overheen.