stomen

NIEUW: Probeer de Groente Fruitmachine!

Bewaar je favorieten in je Verse Oogst profiel

Maak profiel aan Inloggen Sluiten

Zelfgemaakte (groenten) chips

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Vul een diepe niet te grote pan (met deksel) met de plantaardige olie.

Schil de aardappelen of boen de groenten schoon, snijd of rasp ze daarna in heel dunne plakjes met een dunschiller, een mandoline of keukenmachine.

Dep de plakjes met een schone doek goed droog en haal ze iets los van elkaar.

Koken

Verhit de olie tot ongeveer 190˚C, controleer of de juiste temperatuur bereikt is door er een stukje brood in te doen. Als dit binnen een ½ minuut goudbruin kleurt dan is de temperatuur bereikt.

Bak de zoete aardappel en andere groenten chips met niet meer dan 10-15 tegelijk in de hete olie in ongeveer 2 - 4 minuten goudbruin.

Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een vergiet op keukenpapier.

Bak alle chips en bestrooi ze tenslotte met zout en wat versgemalen peper.