Groente bij je ontbijt is een makkelijke en gezonde manier om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Ook start je zo de dag vol vezels en vitamines. Met deze groenteontbijtjes maak je elke ochtend een knallende start!

Versier je avocado toast

Een cracker of geroosterde boterham met avocado is een hele goede start. Avocado zit vol goede vetten en vitamines. Versier hem met wat zuurkool of geraspte biet, of houd het simpel met wat plakjes tomaat.

Groentemuffins

Voor de snelle ontbijters! 's Avonds voorbereid hoef je ze 's ochtends alleen nog maar mee te grissen. Makkelijk voor onderweg naar je werk of als er nog kinderen naar school gebracht moeten worden!

Lees verder

Courgette in je havermout!

Rasp wat courgette over je havermout voordat je begint met koken. Dit is erg gezond en je proeft er bijna niks van!

Groente omelet

Het is waarschijnlijk even wennen, maar een omelet met groente in de ochtend is een perfect begin van je dag! De eiwitten, vitamines en mineralen zorgen ervoor dat je de hele dag vol energie zit.

Lees verder

Groene smoothie

Gooi jij al een handje spinazie of boerenkool bij je smoothie? Slim! Bij zo'n groene smoothie combineer je namelijk groente en fruit, waardoor je suikerspiegel niet meteen omhoog schiet van al die fruitsuikers.

Pompoenpap

Vervang je kommetje yoghurt of havermout eens door pompoenpap! Kook wat pompoemblokjes met wat water, giet dit af en prak de pompoen tot een puree. Voeg er wat melk bij en je hebt een overheerlijk warm ontbijtje. Ook lekker met wat kaneel en noten. 

Groentepannenkoeken

Heb je wat meer tijd in de ochtend? Maak groentepannenkoeken met bijvoorbeeld spinazie, paprika of bieten. Een kleurrijk ontbijtje voor in het weekend!

Lees verder

Benieuwd naar meer manieren om meer groente te eten? Hier lees je hoe je dat het beste kunt doen!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar