Dit zijn dé groentes die niet mogen missen in je kerstmenu. Waarom? Ze zijn makkelijk te bereiden, net vers geoogst en passen perfect bij je menu. We vertellen je er alles over:

Super snelle paddenstoelen

In de meeste klassieke kerstrecepten zit een paddenstoel; bij je varkenshaasje, door de boeuf bour­guig­non en in de vertrouwde ragout. Dat komt natuurlijk omdat ze overal goed mee combineren, maar paddenstoelen zijn ook super snel klaar! En dat wil je tijdens de voorbereiding van je kerstdiner.

Een perfect voorgerecht tijdens de feestdagen is bijvoorbeeld deze feestelijke paddenstoelencarpaccio.

Witlof: een groente-kameleon

Door de salade, in de ovenschotel of zelfs gebakken ; witlof is qua smaak een echte kamelon. Geen wonder dat we het zo veel eten tijdens kerst! Het past gewoon overal bij. Wil je de klassieke garnalencocktail een leuke twist geven? Dien het op in een kerstster van witlof.

Geen zin om in de keuken te staan? Witlof kan ook gewoon rauw. Lekker met een dipsausje tijdens de borrel. Dan begint je het kerstdiner meteen vers.

Spruitjes hebben alles in 1!

Spruitjes horen er écht bij tijdens de feestdagen. Ze komen ‘s winters vers van het land, kunnen in een handomdraai voor veel personen klaargemaakt worden en zitten ook nog eens bomvol vitamine C. Met al dat gesnotter de laatste weken van het jaar komt mooi uit.

Snel een grote schaal met groente op tafel zetten? Met wat olie, peper en zout 45 minuutjes in de oven (200°C) en je hebt een heerlijke dot groente toegevoegd aan het kerstdiner. Nog niet overtuigd? Met fruit zijn ze zelfs voor kinderen onweerstaanbaar!

Toch het kerstmenu nog niet rond? Deze biet-Wellington en andere nieuwerwetse kerstklassiekers maken jouw kerstdiner compleet! Of vraag aan onze KerstChat suggesties.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar