stomen

Auberginedip met groentenstengels

Lekker met naanbrood

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Lekker dippen met je favo groente! Terwijl de oven zijn werk doet heb jij ruim de tijd om te snijden. En het maken van de dip is ook nog eens een fluitje van een cent.

Voorbereiding

Koken

Serveren

strawberry zomerfruit blueberry-single redberry Zomerfruit van 's ochtendsvroeg tot in de late uurtjes
blueberry raspberry

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en prik er met een vork gaatjes in.

Snijd de peterselie fijn.

Koken

Zet de aubergine 30-40 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Draai halverwege de baktijd. De aubergine blakert zwart en van binnen wordt hij zacht.

Snijd in de tussentijd alle groenten in reepjes.

Pers het sap uit de citroen en pers de knoflook in een kom. Voeg de tahin, olijfolie en een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar. Zet even apart.

Haal de aubergine uit de oven en laat afkoelen tot je deze kunt vasthouden.

Snijd de aubergine in de lengte door en lepel het zachte vruchtvlees uit de schil.

Prak het vruchtvlees met een vork en voeg dit toe aan de kom met het tahinmengsel. Meng alles goed door.

Serveren

Roer de peterselie door de dip. Breng verder op smaak met peper en zout.

Doe de dip in een mooi kommetje en giet er een scheutje olijfolie op.