Van ragout pasteitjes tot carpaccio en van aardappelpuree tot Beef Wellington; tijdens kerst komen ze allemaal weer voorbij. Toe aan iets anders? Speciaal voor de feestdagen hesen we jouw favo kerstklassiekers in een nieuw, vers jasje!

De nieuwe ragout

Met kerst zijn de pasteitjes met kalfsragout niet aan te slepen. Onze verse variatie zijn deze feestelijke oesterzwamtorentjes. Net zo makkelijk en tien keer zo vers. Even aanbakken met een eitje en een scheutje slagroom, in de oven en de familie kan aan tafel!

Naar het recept

De biet-Wellington

De grootste kerstklassieker kan natuurlijk niet ontbreken; de Beef Wellington. Alleen is deze verse variant gevuld met biet in plaats van met beef. Voorbereiden kan een dag van te voren en daar hebben we zelfs een handige check-list voor! Zo staat ook de biet-Wellington binnen een mum van tijd op tafel.

Voorbereiding:

  • Gaar de bieten 1 uur in de oven
  • Bak de champignons, peterselie en bieslook in de koekenpan
  • Beleg de bieten met geitenkaas en het champignon mengsel
  • Vouw het bladerdeeg om de bieten
  • Decoreer het pakket
  • Dek de biet-Wellington af met folie en zet in de koelkast

Zo makkelijk kan het zijn! De rol hoeft de dag zelf alleen nog een half uurtje in de oven. Verkocht? Het recept vind je hier.

Paddenstoelencarpaccio

Dit van origine Italiaanse gerecht, is met potabella minstens net zo lekker als het origineel. Paddenstoelen worden ook wel ‘het vegetarische vlees’ genoemd, dus waarom ook niet. Het perfecte bijgerecht voor het kerstdiner, mét een twist.

Naar het recept

Kerstmenu toch nog niet compleet? Dit makkelijk-chic kerstmenu menu staat vol met gerechten die indruk maken!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar