stomen

Salade van gegrilde roodlof

Ook lekker met witlof!

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Gegrilde roodlof gecombineerd met vijgen in een heerlijke frisse salade, superlekker!

Voorbereiding

Koken

Serveren

paddenstoel Eet paddenstoelen en red de wereld: doe mee aan project paddenstoel!
mushroom mushroom

Voorbereiding

Snijd de roodlof stronkjes in de lengte doormidden, bestrooi ze met versgemalen peper en zout en besmeer ze met olie. Doe de sla samen met de taugé in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes, ook het groen, en de kaas in kleine blokjes schep ze samen met de bosui en de olijven ook door de sla.

Koken

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze gaan glanzen, haal ze direct uit de pan en strooi ze over de sla. Maak een dressing door 3 eetlepels olijfolie te mengen met 6 eetlepels aceto balsamico te mengen tot een gladde dressing, schep de delft hiervan door de salade. Verdeel dit over 4 borden.

Snijd de vijgen doormidden en verdeel ze samen met de kappertjes over de salade.

Verwarm een grilpan voor op een hoog vuur. Grill de roodlofstronkjes gedurende ± 4 minuten, leg de warme witlof op de salade en verdeel de rest van de dressing erover. Bestrooi tenslotte met nog extra versgemalen peper.

Serveren

TIP: vervang de roodlof door witlof