stomen

Ovenschotel met witlof en pangasius

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Een beetje zomer proeven op winterse dagen is nooit verkeerd. Met deze slanke ovenschotel tover je de mediterrane op je eigen keukentafel.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken.

Maak de witlof schoon en halveer ze in de lengte.

Snijd de pangasiusfilets in 8 stukken, bestrooi ze licht met zout en peper en rol elk stuk in een plakje rauwe ham.

Koken

Kook de aardappels in kokend water met zout 10 minuten voor en giet ze af.

Kook de witlof in kokend water met zout 5 minuten voor en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Schep de aardappels, de witlof en de vispakketjes in een ovenschaal, bestrooi het geheel met de provençaalse kruiden en schenk de olijfolie eroverheen.

Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar.