stomen

Gebakken witlof met peer

Lekker met geitenkaas!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Witlof met appel is natuurlijk een klassieker, maar heb je wel eens witlof met peer op? Een perfecte vegetarisch bijgerechtje!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de struikjes witlof schoon en halveer ze in de lengte.

Schil de peren, snijd ze in plakken en besprenkel ze met het citroensap.

Koken

Verhit de boter met de honing in een koekenpan.

Bestrooi de struikjes witlof met tijm en bak ze op laag vuur aan beide kanten in 10 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de plakjes peer en de hazelnoten 1 minuut.

Serveren

Leg de halve witlofstruikjes met de snijkant naar boven op een schaal en rangschik de plakjes peer en hazelnoot erop.