stomen

Feestelijke vega carpaccio

Receptinformatie

4 personen
Voorgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Elke dag feest met deze vega carpaccio! Super simpel en ook nog eens bomvol vitamine; dat gaat er bij iedereen wel in.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalot ragfijn.

Hak de gedroogde tomaatjes heel fijn.

Maak de kastanjechampignons schoon, snijd 10 champignons in dunne plakken en bedruppel deze met het citroensap.

Halveer de overige 2 kastanjechampignons.

Hak de peterselie fijn.

Koken

Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot zachtjes 2 minuten.

Voeg de fijngehakte tomaat toe en bak 30 seconden mee.

Roer er van het vuur af de rest van de olijfolie en de azijn door tot een lobbige dressing ontstaat en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de boter en bak de 4 halve kastanjechampignons in 2 minuten al omscheppend bruin.

Serveren

Verdeel de plakken kastanjechampigons dakpansgewijs in een kring op vier borden en schenk de dressing eroverheen.

Leg op elk bord in het midden een halve gebakken champignon en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.