Je hebt de Top 2000, Quote 500, Top 40 en natuurlijk de toppers; dan kunnen wij niet achterblijven. Bij deze presenteren we met trots de lijst der lijsten, de top 10 van jullie favo recepten van 2018. Dit zijn écht de aller-, allerlekkerste!

10. Tortilla's met gegrilde groente

Wie houdt er nou niet van tortilla’s? En al helemaal als ze zo supervers zijn als deze. Dit is er zo eentje die tóch lekker is, zelfs op de dagen dat je helemaal nergens zin in hebt. Een meer dan terechte nummer 10!

Naar het recept

9. Stoofpeertjes in rode port

Was het maar altijd tijd voor stoofpeertjes. Hoewel ze niet het hele jaar door in de schappen liggen, hebben we ons er afgelopen jaar toch weer flink aan tegoed gedaan. En terecht! Want dit is toch wel dé perfecte snack voor bij de borrel.

Naar het recept

8. Aardappelsalade

Krijg je die oude vertrouwde aardappelsalade van je oma maar niet geëvenaard? Look no further! Deze topper staat namelijk niet voor niets op nummer 8… ;)

Naar het recept

7. Andijviesalade

Dit is er zo eentje die standaard op het menu staat wanneer er een hittegolf in aantocht is. Hij is namelijk lekker snel en precies de frisse hap die je op zo’n moment nodig hebt. En je hebt er ook meteen bijna je dagelijkse portie mee binnen. Score!

Naar het recept

6. Bloemkoolsoep

Zijn romige soepjes niet jouw ding? Deze bloemkoolsoep met gerookte zalm gaat je sowieso van gedachten laten veranderen. En omdat ie écht bomvol verse groentes zit, is ‘ie perfect als snelle voedzame maaltijd. Eentje om altijd een voorraadje van achter de hand te hebben!

Naar het recept

5. Hollandse groentesoep

Deze klassieker kon natuurlijk ook niet ontbreken, want retro is weer helemaal terug, toch? Dat snappen wij maar al te goed.

Naar het recept

4. Gegratineerde venkel kabeljauwschotel

Venkel en vis zijn natuurlijk een top combo, maar met Parmezaanse kaas en pesto erbij?! Dat tilt het toch wel naar een heel ander level. Nummer 4 is er zeker een om te onthouden.

Naar het recept

3. Basisrecept kousenband

Kousenband ligt nog niet zo heel lang in de Nederlandse schappen, maar het lijkt nu al onmisbaar in onze moderne keuken. Ben je er nog niet de keuken mee in gedoken? Laat dit recept dan vooral je eerste keer zijn. Veel makkelijker gaat het niet worden!

Naar het recept

2. Couscoussalade

Deze verdient alleen al om zijn uiterlijk een plekje in de top 10. Waarom ‘ie behalve dat zo top is? Je eet ‘m het hele jaar door! Of je nu in de zomer gaat picknicken of chef bijgerecht bent tijdens het kerstdiner; deze couscoussalade met rode bietjes doet het altijd goed.

Naar het recept

1. Witlof-kaaskroketten

En dan de ultieme topper van 2018: de witlof-kaaskroketten. Wie had gedacht dat juist witlof op nummer 1 zou komen te staan? Wacht maar tot je ‘m proeft, dan snap je sowieso waarom!

Naar het recept

Nog meer van die toppers? Neem eens een kijkje tussen de top 10 van 2017.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!