stomen

Witlof-kaaskroketten

Uit de Airfryer!

Receptinformatie

Snack
8 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Witlof en kaas zijn een supercombinatie. En al helemaal met een krokant korstje erom! Perfect voor tijdens de borrel, of wanneer je gewoon weer eens lekkere trek hebt.

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Breng water aan de kook. Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof. Snijd de witlof in korte reepjes en kook 2 minuten. Giet af in een vergiet en spoel er koud water over. Laat even staan.

Hak de peterselie, tuinkers en bieslook fijn.

Zet alle ingrediënten voor de vulling klaar.

Koken

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer met een garde. Bak de bloem twee minuten.

Voeg de melk in delen toe en blijf roeren, totdat alle melk is opgenomen en er een soort deegbal ontstaat.

Kruimel het bouillonblokje boven het deeg en roer de eidooier erdoor. Voeg wat geraspte kaas toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de kaas op is.

Meng de afgekoelde witlof door het deeg. Vervolgens de peterselie, het bieslook en de tuinkers. Breng op smaak met peper.

Schep de kaasvulling in een kom, zet even in de vriezer en laat goed afkoelen.

Zet drie diepe borden neer. Een met bloem, een met het geklopte ei en een met paneermeel.

Vorm 16-18 kleine kroketjes van de vulling. Maak je handen een beetje nat als het gaat plakken.

Haal elk kroketje eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Leg ze in een bakje en zorg dat ze niet aan elkaar plakken. Zet minimaal 30 minuten in de vriezer.

Serveren

Bak de bevroren kroketjes 12 minuten op 180 graden in de Airfryer (of frituur ze ongeveer 4 minuten in olie van 180 graden). Laat 2 minuutjes rusten.

Serveer met grove mosterd of chilisaus.