stomen

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

wintergroente kool carrot turnip Geen muffe prakkies of grootmoeders prut, maar tempura spruitjes en broodjes stamppot!
kool spruitje flake2

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes. Snijd het sjalotje heel fijn.

Koken

Verwarm de boter in een hoge pan, fruit het sjalotje hier in goudbruin, voeg de bloemkool toe en schenk er dan de bouillon op samen met het snufje foelie of nootmuskaat.

Schil de aardappel en rasp deze boven de soep.

Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak af met versgemalen peper.

Snijd de zalm in reepjes en klop de creme fraîche iets lobbig.

Serveren

Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen en schep er tenslotte de zalm, creme fraîche en wat fijngeknipte bieslook in.