stomen

Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de bloemkool. Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk in plakjes en de rest in kleine roosjes. Snijd het sjalotje heel fijn.

Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Koken

Verwarm de boter in een hoge pan, fruit het sjalotje hier in goudbruin, voeg de bloemkool en de aardappel toe en schenk er dan de bouillon op samen met een snufje nootmuskaat.

Laat de bloemkoolsoep 15 minuten koken op een matig vuur tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak af met versgemalen peper.

Snijd de zalm in reepjes en klop de crème fraîche iets lobbig.

Serveren

Schep de bloemkoolsoep in voorverwarmde borden/kommen en schep er tenslotte de zalm, crème fraîche in. Garneer met wat fijngeknipte bieslook.