stomen

Gegratineerde venkel kabeljauwschotel

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in blokjes.

Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Koken

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de venkelblokjes al omscheppend circa 4 minuten tot ze beetgaar zijn.

Haal de pan van het vuur en schep de uiringetjes en de pesto erdoor.

Schep de helft van het venkelmengsel in een ingevette lage ovenschaal.

Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper en leg de filets op de venkel. Verdeel de rest van de venkel over de vis.

Strijk de crème fraîche erover uit en strooi de Parmezaanse kaas erover.

Laat de schotel in de oven in circa 20-25 minuten mooi goudbruin en gaar worden.

Serveren

TIP: Lekker met aardappelpuree!