2017 was het jaar van de pokébowls en de springrolls, van zoveel mogelijk kleur op je bord, maar ook nog steeds van de klassiekers als stamppot en asperges. Maar dan net met een twist! Dit waren jullie favoriete recepten van 2017. (En die mogen ook heus in 2018 nog wel).

10. Courgettewafels

In 2017 verstopten we heel slim onze groentes. In pannenkoeken, in brownies, maar ook bijvoorbeeld in wafels. Zoals deze courgettewafels!

Recept

9. Gebakken witlof met peer

Met witlof kun je alles! Het is maar goed dat het het hele jaar door geoogst wordt in Nederland. Heb je deze klassieker met een twist al geprobeerd?

Recept

8. Regenboogtaart

Al je favoriete groente in een taart. Deze mocht natuurlijk niet ontbreken in het lijstje.

Recept

7. Sushi met aardbei en avocado

Een ongekend populaire Japanse bekende, maar dan met een fruittwist. En wij snappen wel waarom deze er tussen staat!

Recept

6. Asperges met ham, ei en botersaus

Dit is niet voor niets een klassieker. Gelukkig hoeven we nog maar heel even te wachten tot ze er weer zijn.

Recept

5. Spinazie spaghetti

Door de salade, als basis voor een gezonde groenteshake of gewoon door de spaghetti, ook met spinazie kan je eindeloos combineren. Dit is hét recept om zelf lekker mee te experimenteren!

Recept

4. Springrolls met zalm

Spingrolls zijn hip en de Verse Oogst versie is daar zeker geen uitzondering op. Echt gek is het niet, want met een combinatie van komkommer, lente-uitjes, bospeen én zalm is het zeker geen straf om aan tafel te gaan.

Recept

3. Romige wortelsoep met kokos

Een lekker makkelijk soepje hoort er natuurlijk ook tussen. Nét weer iets anders dan de traditionele Hollandse soep, maar geloof ons, dit hoort ook een klassieker te zijn!

Recept

2. Pokébowl

2017 was natuurlijk het jaar van de pokébowl! Geen wonder dat onze eigen Verse Oogst pokébowl massaal gegeten is. Of zou het tóch komen door de groentes van eigen bodem die er in zitten?

Recept

1. Stamppot spitskool met roomkaas en ham

Hoe kon het ook anders dan dat er een echt Hollands stamppotje op nummer 1 staat. Want wat houden we toch van prakkies. Ook op Pinterest een doorslaand succes; dit recept is maar liefst 10.000 keer bewaard! Deze moet je hebben geprobeerd.

Recept
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar