De R is weer in de maand en het is nat, wisselend en koud weer. Voordat je het weet ligt er een griepje op de loer. Wees ‘m voor met deze 7 anti-griep recepten! Boordevol vitamine C en antixodianten om je vitamine voorraad op peil te houden.

Gevulde paprika

Paprika is rijk aan vitamine c! Wist je dat de gele en roodoranje kleur van paprika’s duidt op een grote hoeveelheid bètacaroteen? Dit is een krachtig antioxidant en speelt een belangrijke rol in je afweersysteem. Probeer eens deze heerlijke gevulde zoete paprika's!

Lees verder

Heerlijke rode kool recepten

Rode kool bevat ook vitamine C en de kool dankt zijn mooie, rode kleur aan cyanidine. Cyanidine heeft een antioxidatieve werking. Rauwe rode kool ook heerlijk is om te verwerken in een salade. Probeer het eens in deze heerlijke  rode kool met sucadelapjes!

Lees verder

Appel schillen of niet?

In appels zitten niet veel vitamine C, maar appels zijn wel rijk aan antioxidanten. Deze dragen bij aan je dagelijkse weerstand. Met name quercitine, een antioxidant in appels, heeft een sterke antioxiderende werking. Eet een appel het liefste met schil, want juist onder de schil van de appel zitten de meeste voedingstoffen. Zo maak je je eigen appelmoes!

Lees verder

Spruitjes boordevol vitamine C

Spruitjes bevatten tot 3 keer zoveel vitamine C als sinaasappels! Ze zijn net als andere groente belangrijk voor je weerstand in de herfst en winter. Ook helpen de vitamine C en de B vitamines die spruitjes bevatten je energie op peil te houden. Bereid eens deze feestelijke ovenschotel!

Lees verder

Broccoli koken

Broccoli bevat veel antioxidanten, waaronder bètacaroteen, vitamine C en E. Samen hebben ze een belangrijke rol in onze weerstand. Kook broccoli altijd zo kort mogelijk, ongeveer 4-5 minuten. Dan behoud je de meeste voedingsstoffen. Je kunt broccoli ook stoven of roerbakken om zo zoveel mogelijk voedingstoffen te behouden. Lees hier wat tips!

Lees verder

Roergebakken witlof

Witlof is rijk aan vitamine C. Wist je dat vitamine C er ook voor zorgt er dat je lichaam het ijzer uit de voeding beter opneemt? Door witlof te roerbakken krijgt het een zoete smaak. Dat vinden de kinderen ook erg lekker! Probeer eens deze heerlijke tarte tatin met geitenkaas.

Lees verder

Bleekselderij in de salade

Bleekselderij is rijk aan bètacaroteen. In je lichaam wordt deze omgezet in vitamine A. Vitamine A is belangrijk voor je gezichtsvermogen en speelt samen met vitamine C ook een rol in je weerstand. Je kunt bleekselderij verwerken in een frisse salade.

Lees verder

Wat doe jij om een griep te voorkomen? Laat je tips onder deze blog achter!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge