Het product van deze week is broccoli. De vijf tips die je moet weten over deze superfood van eigen bodem hebben we voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat broccoli veel antioxidanten bevat en de vitamines C en E?

1. Broccoli is supergezond!

Broccoli is supergezond! De groente bevat veel antioxidanten waaronder bètacaroteen, vitamine C en E. Samen spelen deze antioxidanten een belangrijke rol in onze weerstand en de bescherming van weefsels tegen schade en veroudering. Ook bevat broccoli veel folaat (vitamine B11). Samen met vitamine C helpt folaat je energieniveau op peil te houden en bij de werking van de hersenen en het zenuwstelsel.

2. Tip van de teler

"Voorkom uitdroging door de broccoli in de verpakking of verpakt in huishoudfolie te bewaren. Zo geniet je langer van een vers product!"

3. Je kunt de stronk ook eten!

Wist je dat ook de stronk gegeten kan worden? Laat de roosjes intact, tenzij ze heel groot zijn. Kook eerst de stronk en voeg later de roosjes toe.

4. Broccoli kun je ook invriezen

Bewaar broccoli 2 tot 5 dagen in de koelkast. Broccoli kun je na 2-4 minuten blancheren ook in de diepvries bewaren. In een goed gesloten zak bij minimaal -18°C is geblancheerde of gekookte broccoli tot 12 maanden houdbaar.

5. Superveelzijdig

Broccoli is een veelzijdige groente. Gekookt is hij erg lekker, met een sausje, maar ook overheerlijk in pasta-, rijst- en roer- bakgerechten of salades. Broccoli is ook geschikt in Chinese roerbakgerechten, maar kan bijvoorbeeld ook met Indiase kruiden worden klaargemaakt. Wil je eens wat anders, maak dan eens een broccoli couscous. Hoe je dit doet vind je in deze blog.

 Heb jij nog leuke tips over broccoli, laat hem achter onder dit bericht! 
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar