stomen

Spruitjes ovenschotel

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes; was en dep de aardappelplakjes droog. Maak de spruitjes schoon, snijd ze in kwarten.

Koken

Blancheer de schoongemaakte spruiten en de aardappelplakjes ± 4 minuten; giet de groenten af en laat stomen totdat ze droog zijn.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes.

Vet een ovenschaal in, schep de spruitjes, aardappel en appel in de schaal en verdeel de spekjes en de in plakjes gesneden worst erover.

Klop de eieren los met de slagroom, pers 2 teentjes knoflook erboven uit en voeg de kerriepoeder toe; breng op verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Schenk het slagroommengsel erover en bak de spruitenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar.

Serveren

TIP: Ook lekker om tenslotte te bestrooien met geraspte kaas.