stomen

Rode kool sucadelapjes

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Zin in een authentieke Nederlandse smaak? Dan is dit recept echt iets voor jou!

Voorbereiding

Koken

versfestijn Diner of borrel? Maak er één Groot Versfestijn van!

Voorbereiding

Dep het vlees droog met keukenpapier.

Bestrooi de sucadelapjes eerst met versgemalen peper en zout en smeer ze dan in met mosterd.

Koken

Snijd de uien fijn, smelt in een braadpan de boter en bak de sucadelapjes aan beidekanten bruin.

Fruit de uien ± 2 minuten mee. Schenk warm water in de pan tot het vlees net onderstaat.

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar, giet ze af, pureer ze met een pureeknijper en roer er de warme melk en boter door.

Kook gelijkertijd de rode kool gaar, schil de appels, snijd ze in kleinere stukjes

Voeg deze na 10 minuten koken toe aan de rode kool.