stomen

Witlof Tarte Tatin met geitenkaas

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak het deeg door 100 g van de zachte boter samen met het zetmeel, de bloem en een snufje zout, in een kom te kneden met een keukenmachine of mixer.

Voeg dan 1 voor 1 de eidooiers toe en 4,5 dl water.

Kneed het tot een mooi soepel deeg en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Koken

Maak de witlof schoon, kook de hele stronken in water met het sap van de citroen ± 25 minuten. Laat ze goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 190˚C.

Verwarm de overige 125 g boter in een tarte tatintaartvorm, bij voorkeur een gietijzeren, samen met de suiker en honing, op het vuur en laat dit al roerend lichtbruin kleuren.

Leg hier dan de drooggedepte witlof in en verkruimel hier de geitenkaas over en tenslotte de koriander en versgemalen peper.

Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm, leg deze op de witlof en druk het deeg tegen de rand omlaag.

Bak de tarte tatin in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar, laat iets afkoelen en draai deze op een schaal om. Let op dit is erg heet!!

Serveren

Tip: ook lekker om met worteltjes te doen!