stomen

Bleekselderijsalade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
5-10 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Serveren

Voorbereiding

Snijd de stengels van de bleekselderij-struik, verwijder eventueel ‘harde’ draden en was de stengels onder stromend water. Dep ze droog en snijd ze in dunne plakjes.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine blokjes, besprenkel ze direct met wat citroensap. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes inclusief het groen en hak 1 eetlepels bladselderij fijn.

Doe alle gesneden groenten/fruit in een grote mengkom, schep de iets kleiner gehakte walnoten erdoor.

Maak een dressing door de mayonaise los te roeren met 3 eetlepels water, 1 eetlepel citroensap en de mosterd.

Maak dit verder op smaak met nog wat rasp van de citroenschil, zout en versgemalen peper. Schep de dressing door het groentemengsel en laat dit bij voorkeur een uur ‘intrekken’.

Serveren

TIP: Ook lekker om wat rozijnen toe te voegen.