stomen

Spaanse courgettestamppot met chorizo

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Koken

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de <a href="/producten/aardappelen" target="_blank">aardappels</a> in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant. Halveer de <a href="/producten/paprika" target="_blank">paprika’s</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Bak de paprika’s circa de laatste 3 minuten met de chorizo mee.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de <a href="/producten/knoflook" target="_blank">knoflook</a> fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden circa 2 minuten. Voeg de <a href="/producten/courgette" target="_blank">courgette</a> toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is.

Verwarm de melk. Roer het courgettemengsel door de aardappels en pureer het geheel grof met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de melk en roer de chorizo, met bakvocht en de paprika’s door de puree.

Pluk de blaadjes peterselie Pureer in een hoge kom olijfolie extra vierge, zongedroogde tomaten en de peterselie met een staafmixer fijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de Spaanse courgettestamppot met chorizo over borden en lepel de tomaten-peterselieolie erover.