stomen

Soerabaja cupcake

Receptinformatie

Gebak
12 personen
Bijgerecht
40-50 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng in een pan de azijn met de kurkuma en de suiker aan de kook.

Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/witte-kool">witte kool</a> heel fijn en voeg samen met de geraspte <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/wortel">wortel</a> toe aan de azijn.

Zet het vuur uit en laat de groente minimaal 10 minuten marineren.

Maak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/sperzieboon">sperzieboontjes</a> schoon.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en hak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn.

Meng de bloem met de bakpoeder. Hak de pinda’s en pel en prak de banaan. Meng in een andere kom het kippengehakt met de eieren, zout, melk, zonnebloemolie, pindakaas, sambal, suiker, knoflook, pinda’s en de banaan. Meng beide mengsels door elkaar met een spatel.

Koken

Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer de sperzieboontjes. Laat afkoelen in koud water en snijd de boontjes in kleine stukjes. Giet de kool en wortel af. Meng de sperziebonen door de groente.

Bak de cakejes circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de atjar en de geraspte kaas over de cupcakes. Bestrooi met gehakte peterselie.