stomen

Courgettesoep met munt

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Bak de ciabatta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/ui">ui</a>. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/courgette">courgettes</a> in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.

Snijd de ciabatta over de lengte in plakken. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/radijs">radijsjes</a> in vieren. Halveer de plakken gerookte zalm. Meng de crème fraîche met de geraspte <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/mierikswortel">mierikswortel</a>. Besmeer de plakken ciabatta met de helft van de mierikswortel-crème fraîche en verdeel daar de plakjes radijs en de gerookte zalm over. Leg er als laatste een toefje <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/tuinkers">tuinkers</a> op.

Koken

Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en bak circa 1 minuut mee.

Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep circa 10 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met versgemalen peper. Pluk en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/munt">munt</a> in repen.

Serveren

Verdeel de soep over soepbord/kommen. Schep in het midden van de soep een lepel mierikswortel-crème fraîche en bestrooi met munt. Serveer het belegde brood erbij.