stomen

Stoof van snackpaprika’s met krieltjes

Lekker met een eitje!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Met de snackpaprika kan je veel meer dan alleen snacken! Zo maak je groenten en aardappels maar dan net even anders en erg lekker. Een pannetje stoof met een pittig smaakje.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.

Maak de paprika’s schoon en halveer ze in de lengte.

Pel de knoflook en hak fijn.

Hak de peterselie fijn.

Was de krielaardappeltjes.

Koken

Kook de krielaardappeltjes in kokend water met zout 10 minuten gaar, laat ze iets afkoelen en snijd ze in dikke plakken.

Verhit de olie in een braadpan en bak de uien 3 minuten op zacht vuur glazig.

Voeg de paprika’s toe en bak 10 minuten mee.

Roer de knoflook en het chilipoeder erdoor.

Schep de plakjes aardappel er doorheen, schenk de sherry erover en bak het geheel 5 minuten totdat de sherry is verdampt.

Breng het stoofpannetje op smaak met peper en zout.

Serveren

Serveer de stoof in een grote schaal en bestrooi met de peterselie.