stomen

Rode koolsalade

Receptinformatie

Voorgerecht
10-20 min

Doe de fijngesneden kool in een platte bak, breng in een steelpan de wijnazijn aan de kook en giet deze direct over de kool Laat dit minimaal 15 minuten staan.

Bak de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan, laat ze uitlekken in een zeefje en vang het spekvet op. Meng voor de vinaigrette de mosterd en de wijnazijn door elkaar en giet al roerend de olijfolie erbij. Roer het spekvet erdoor en breng de vinaigrette op smaak met peper.

Was het kropje sla en haal het hart eruit. Haal deze zachte blaadjes los. Meng in een kom de rode kool met de spekreepjes en schep de vinaigrette erdoor. Schik de slablaadjes op een platte schaal en schep de rode koolsalade in het midden. Snijd of verkruimel de kaas en garneer de salade hiermee. Bestrooi het geheel tenslotte met de croûtons.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!