stomen

Hazelnotenrisotto met witte asperges

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd 2 centimeter van de onderkant van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/asperge">asperges</a> af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges.

Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/ui">ui</a>. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/champignons">champignons</a> in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk en hak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peterselie">peterselie</a> fijn. 

Hak de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/hazelnoot">hazelnoten</a> grof. Rooster de hazelnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.

Koken

Breng een grote pan met water, een beetje zout en een klontje boter aan de kook. Voeg de asperges toe en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten koken. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten nagaren.

Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer af en toe door. 

Roer de hazelnoten, de helft van de peterselie en de Parmezaanse kaas door de rijst en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de risotto over borden en leg de asperges en de Parmaham erop. Bestrooi met de resterende peterselie.