stomen

Gegrilde romainesla met granaatappelpitten

Ja, gegrilde sla!

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Sla grillen? Ja! Proef de zomer in dit heerlijke mediterrane lunch of bijgerecht met frisse yoghurtsaus en zoete granaatappelpitten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de kroppen romainesla schoon en halveer ze in de lengte.

Pel en hak de knoflook ragfijn.

Hak de dille fijn.

Koken

Roer een volle saus van de Griekse yoghurt met de mayonaise en schep de knoflook en dille erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de cashewnoten 2 minuten in een droge koekenpan en hak deze daarna in grove stukjes.

Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de halve kroppen romainesla aan beide kanten in 2 minuten goudbruin.

Serveren

Leg de gegrilde romainesla met de snijkant naar boven op een bord.

Lepel de yoghurtsaus erover en erlangs en bestrooi met de cashewnoten en granaatappelpitten.