stomen

Friszoete spinazie-ovenschotel

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rode-ui">ui</a>. Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peper">peper</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringen. 

Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de appel van het klokhuis af in plakken en vervolgens in reepjes.  

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Koken

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bintje">aardappels</a> in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de nootmuskaat circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten rul. 

Voeg de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/spinazie">spinazie</a>, venkel, paprika en de appel toe en bak circa 4 minuten mee.  Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verdeel het spinaziemengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.