Witlof is zo veel meer dan het gekookte stronkje dat je moeder je vroeger voorschotelde. Durf je het alleen niet aan? We hebben dé tips & recepten op een rijtje gezet die ervoor gaan zorgen dat je het weer een keer gaat proberen.

‘Ik hou niet zo van de bittere smaak…’

Dat willen we dus niet meer horen! Witlof hoeft namelijk helemaal niet bitter te zijn. Deze smaak krijgt het alleen als je het te lang kookt. Kook het daarom tussen de 12 en 15 minuten, wedden dat je het lust?

Niet koken maar bakken

En witlof hoef je natuurlijk ook helemaal niet te koken. De een is dol op een gekookt prakkie, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Probeer bijvoorbeeld deze gebakken witlof met peer en hazelnoten eens.

Lees verder

Nog een gouden tip: wil je je witlof toch gekookt serveren? Snijd het kegeltje eens uit de stronk. Bitter is het dan echt, maar dan ook echt niet meer te noemen.

Maak er een feestje van

Witlof uit de oven kennen we ook allemaal, maar in taartvorm… Door de combi met een zoet appeltje, honing én geitenkaas komt de witlof supergoed tot z’n recht. En met deze perfecte verdeling van smaken wordt iedereen een liefhebber.

Lees verder

Meteen fan geworden?

Na het lezen van deze blog ben je vast helemaal om. Dan wordt het tijd om ook met het vrolijke rode broertje van witlof de keuken in te duiken. Want zeg nou zelf, deze gegrilde roodlof salade is toch te mooi om niet uit te proberen?

Lees verder

Zelfs de kids aan de witlof krijgen doe je zo

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar