stomen

Witloftaart

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Laat de deegplakjes iets ontdooien, vet de bakvorm in met wat boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik er met een vork gaatjes in en bak het deeg 5 minuten in de oven.

Koken

Blancheer de hele witlofstronken ± 4 minuten in kokend water met wat zout, laat ze goed uitlekken en snijd ze dan in kwarten.

Klop de eieren los met de kookroom, de bloem, zout en versgemalen peper. Verkruimel de geitenkaas erin. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine blokjes, meng hier de honing en tijm door.

Leg de witlof naast elkaar op de al iets gebakken bodem, schenk hier het ei/appelmengsel op en bak de witloftaart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de gebakken witloftaart.