Geen vitamine sea deze zomer, maar C! Waarom? Je leest het hieronder. En we hebben natuurlijk meteen de allerlekkerste vitamine C bommetjes voor je op een rijtje gezet.

Laten we eerst even orde op zaken stellen: vitamine C, klinkt supergoed… Maar waar is het eigenlijk goed voor? Wanneer jij een vitamine C bom naar binnen werkt zorgt het ervoor dat je ijzer beter kunt opnemen, wat weer zorgt voor meer energie. En als de dagen maar langer en langer lijken te worden is dat niet verkeerd, toch? 

Daarnaast is het een weerstandsvitamine, omdat het de afweer van het lichaam stimuleert en het meehelpt als antioxidant. En dan het allerlaatste feitje: het is ook nodig voor de bouw van collageen. Dat is inderdaad hét wondereiwit wat ook in je anti-rimpelcrème zit. 

Eet 'm rauw

Als het over vitamine C gaat denk je al snel aan sinaasappels, maar wist je dat een rode paprika er 4 x zo vol mee zit? En hoe rijper de paprika, hoe meer ‘ie ervan bevat. Wil je de paprika optimaal benutten? Eet ‘m dan rauw, dan krijg je er echt alles van binnen.

Lees meer

Snacken met broccoli

Per 100 gr krijg je met broccoli maar liefst 90 mg vitamine C binnen. Als je de groente kookt is het iets minder, maar dan heb je een mooi excuus om meer van deze broccolisnacks te eten!

Lees meer

Waarbij?

Naast suikers zitten aardbeien bomvol vezels, vitamine B11 en natuurlijk vitamine C. Deze vitamines helpen samen met de natuurlijke suikers je hersenen goed te laten functioneren. Echte gezonde snoepjes dus!

Lees meer

Laat je niet aansteken!

Nog meer fruit dat meer dan vol zit met vitamine c: frambozen. Let bij frambozen wanneer je ze koopt wel goed op dat ze er vers, mooi en droog uitzien. Beschadigd fruit steekt de rest aan. En wat moet er dan in je mocktail als je stiekem toch wat vitamine sea aan het nuttigen bent?

Lees meer

Dol op groente- en fruitweetjes? Lees alles over een andere vitaminebom, Romaine sla

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge