Stevig, groen en vol antioxidanten: Romaine sla is de perfecte basis voor een zomerse salade. Of ‘ie nu oorspronkelijk uit Rome of het Griekse eiland Kos (in het Engels wordt de sla ook wel cos lettuce genoemd) komt, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Wat we wel weten is dat de romaine sla in elk geval een groene vitaminebom is! 3 weetjes vind je hier:

Gezond

Romaine sla is een echte groente vitaminebom en is onder andere rijk aan vitamine A, K en C. De vele antioxidanten in de sla hebben een cholesterolverlagende werking. Goed voor de bloedvaten! Daarnaast helpt het kalium in romaine sla om je bloeddruk laag te houden. Supergezond sla’tje dus!

Smaak

Romaine sla is een lekkere frisse groente die vooral op warme zomerdagen op tafel komt. De knapperige bladen hebben een iets zoete smaak en een stevige bite. Het is dan ook niet voor niets de basis voor veel salades! Maar wist je dat je de romaine sla ook heel goed kan grillen? Snijd de krop doormidden of in vieren en grill hem aan elke kant zo’n 3 minuten. Smeer de sla daarna in met olijfolie en breng hem lekker op smaak met wat peper en zout.

Caesarsalade

De bekendste bereidingswijze van romaine sla is als basis voor de populaire caesarsalade. Deze salade niet, zoals veel mensen denken, vernoemd naar de Romeinse keizer Julius Caesar. De caesarsalade is vernoemd naar chef-kok Caesar Cardini (1896-1956). De salade was eindelijk een noodoplossing, omdat andere ingrediënten niet voorradig waren. Toen mensen speciaal naar zijn restaurant terugkwamen en naar de salade vroegen, wist Caesar dat hij iets bijzonders had! Een recept voor caesarsalade vind je hier.

Wat eet jij het liefste met Romaine sla?

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge