Het is lente! De dagen worden langer, de temperaturen gaan omhoog en er liggen hele andere groentes in de schappen. Bij dit seizoen horen geen stevige wintersoepen meer, maar lekkere lichte voorjaarssoepjes. Vijf soepen die perfect bij de lente passen vind je nu hier:

Groene gazpacho bomvol groente

Een gazpacho is een koud soepje. Heerlijk voor warme dagen dus! Deze frisse groene gazpacho is lekker als amuse, maar ook als voor- of hoofdgerecht. Je gelooft nooit hoeveel groente hierin gaat!

Lees verder

Geroosterde tomatensoep

De traditionele tomatensoep met een twist: tomatensoep gemaakt van geroosterde cherrytomaatjes. Makkelijk om te maken en net even wat anders.

Lees verder

Paprikasoep met geitenkaasroom

Of wat dacht je van een lekker paprikasoepje met de lekkerste paprika van Nederlandse bodem? Maak deze soep nog lekkerder met een flinke dot geitenkaasroom in het bord, voor dat je de soep over erover verdeeld.

Lees verder

Gebakken witlofsoep met appel

Ook van witlof kan je een heerlijke soep maken. Door de witlof eerst te (roer)bakken, wordt de smaak iets minder bitter. De appel zorgt voor een frisse twist en een extra zoetje.

Lees verder

Romige aspergesoep met verse tijm

Tenslotte niet in dit rijtje te missen: een aspergesoepje met verse tijm. Het is nu is dé tijd van het jaar om verse asperges te eten! Trek van de schil een heldere bouillon en pureer de rest tot een gladde soep.

Lees verder

Wat is jouw favoriete lentesoep? 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge