stomen

Paprikasoep met geitenkaasroom

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snipper de uien en snijd de paprika’s in kleine stukjes nadat zaad en zaadlijsten zijn verwijder.

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes.

Koken

Verhit de olie tot warm en doe hierin de uien, tomaten en paprika’s.

Voeg het teentje knoflook en het bouquet garni toe.

Leg een gevouwen aluminium dekseltje op de massa (laat het het deksel van de de pan).

Laat ca. 30 minuten sudderen op laag vuur. Giet indien nodig wat van de bouillon erbij.

Verwijder het bouquet garni, pureer de massa in een blender tot een gladde soep en breng op smaak met de room.

Meng de melk met de geitenkaas tot een romig geheel en doe in elke soepkommetje een flinke schep van de geitenkaasroom. Schep dan de soep erop.

Serveren

Maak dit heerlijke paprikasoep recept af door er een heerlijk sneetje boerenbrood bij te serveren.