stomen

Geroosterde tomatensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 185C. 

Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schilletjes om de knoflook.

Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.

Koken

Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.

Schep het geheel in een grote pan ( houd 4 eetlepels tomaatjes apart), schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.

Roer de creme fraîche los met wat fijngehakte oregano.

Serveren

Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de kruidencreme fraîche en de achtergehouden tomaatjes.

Bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.