Retro is hot! En we trekken niet alleen vintage kleding aan, de schappen liggen ook weer vol met oud-Hollandse groentes. We laten je zien wat voor lekkers je allemaal met deze toppers maakt, zodat niemand ze ooit nog vergeet!

Knolselderij

De knolselderij is een grote knol die veel lekkerder is dan zijn uiterlijk doet vermoeden. Hij is zoet en wordt veel gegeten in erwtensoep, maar eigenlijk verdient 'ie natuurlijk gewoon de hoofdrol! Maak bijvoorbeeld eens deze winterse groenteschotel.

Naar het recept

Aardpeer

Aardpeer heeft een zachte, zoete smaak die lijkt op artisjok. Deze lichtbruine knol is lekker te combineren met andere wintergroente en is, net als zijn bekende broertje aardappel, een echte knaller wanneer 'ie een krokant jasje aanheeft...

Naar het recept

Schorseneren

De schorseneer heeft een scala aan bijnamen: zwarte wortel dankzij de kleur, keukenmeidverdriet vanwege het sap wat vrijkomt bij het schillen en hij wordt zelfs winterasperge genoemd. Wij vinden 'm vooral gewoon heel lekker, bijvoorbeeld in deze warme wintersoep!

Naar het recept

Cantharel

De cantharel vind je vaak in een paddenstoelenmix en is door de specifieke peperachtige smaak erg lekker met andere paddenstoelen. Hij doet het dan ook geweldig in een zelfgemaakte risotto. Alsof dat niet al lekker genoeg was...

Naar het recept

Nog zo'n oud-Hollandse topper: witlof. Geen fan? Wedden dat je het zo wél lust...

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!