stomen

Truffelrisotto met paddenstoelen

Als luxe een gerecht was...

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Maak van elke dag een feestdag met deze luxe truffelrisotto.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de stelen los van de hoeden. Doe de stelen bij de bouillon voor de smaak. Scheur de hoeden grof.

Snipper de sjalot.

Koken

Verhit olie in een hoge pan en fruit hierin de sjalot. Voeg de helft van de paddenstoelen toe en de risottorijst. Bak mee tot de rijst glazig oogt. Blus af met een scheut witte wijn. Voeg zoveel bouillon tot de rijst 2 vingers onder staat.

Gaar de risotto onder af en toe roeren beetgaar, en tot alle bouillon is opgenomen. Bak ondertussen de rest van de paddenstoelen hard aan in een koekenpan met een beetje olie.

Serveren

Roer de mascarpone door de risotto, schep in een mooie schaal. Leg er de gebakken paddenstoelen op en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Schaaf er aan tafel de truffel overheen.