Tijdens deze laatste winterdagen kunnen we wel wat extra weerstand gebruiken! Wist je dat sommige groentes enorm opvallen door de grote hoeveelheid energie die ze geven? Laten we dat nou net heel erg goed kunnen gebruiken! De volgende groenten zorgen ervoor dat jij je extra energiek voelt:

Spinazie

In deze groene bladgroente zit een hoop energie, maar ook kun je er belangrijke stoffen zoals ijzer, calcium en magnesium in terug vinden. Spinazie kan in je smoothie bij het ontbijt of eet een heerlijke spinaziesalade bij de lunch zodat je overdag energie genoeg hebt!

Zoete aardappel

Zoete aardappel zit vol koolhydraten, vitamine A en C, waardoor het perfect helpt tegen de bekende middagdip! Snijd ze in reepjes voor zoete aardappelfrietjes, of maak er een lekkere puree van! Heb je alleen een magnetron? Prik dan gaatjes in je zoete aardappel en leg hem er drie tot vier minuten in. Zo laat je de zoete aardappel poffen.

Avocado

Eigenlijk zijn avocado’s een fruitsoort, maar ze zijn zo gezond dat we ze wel in dit rijtje thuis horen! Avocado’s zitten vol proteïnen, vetten, koolhydraten en essentiële vetzuren. Je kunt avocado als ontbijt eten met een beetje zout en olie. Als je meer van zoet houdt met wat honing. Je kunt ze ook toevoegen aan je smoothie of op een lekkere geroosterde boterham. 

Spruiten

In spruiten zitten veel vitaminen en mineralen. Er zit zelfs tot 3 keer meer Vitamine C in spruiten dan in sinaasappels! Spruiten hebben een mild-bittere smaak, wat vaak de reden is dat veel kinderen hun bordje liever laten staan. Toch mogen ze echt niet ontbreken in je energie-menu. Een lekkere ovenschotel met bijvoorbeeld ricotta kaas haalt het bittere eraf!

Broccoli

Net als spinazie zit er in broccoli veel ijzer. Groenten met veel ijzer maken ons sterk, geven energie en zorgen voor het uithoudingsvermogen. Broccoli is een van deze ijzerrijke groenten en maakt bijna elke avondmaaltijd lekker. Gooi wat broccoli (ja, helemaal, ook de stronk!) bij je pasta of rijst recept en sta de volgende dag energieker op!

Hoe zorg jij dat je vol energie zit?

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar