Sta je ook weleens te twijfelen tussen rode, groene en gele paprika's maar weet je het verschil eigenlijk niet? Vanaf nu sta jij nooit meer te dubben op de groenteafdeling want in deze blog leggen we je de verschillen haarfijn uit.

Groen!

De groene paprika is de minst rijpe variant. Wanneer een paprika rijper wordt, verandert deze naar geel, oranje en rood. Dit zorgt ervoor dat de smaken veranderen. Groene paprika's worden eerder geoogst en dit merk je aan de bittere en scherpe smaak. Deze bittere smaak is heerlijk in warme gerechten zoals bijvoorbeeld deze groene shakshuka. Ook kan je de groene paprika combineren in een kleurrijke salade, dat geeft extra veel bite!

De rode paprika

Doordat de rode paprika als laatste geoogst wordt zit hier 11 keer meer bètacaroteen in dan in groene paprika's. Betàcaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en zorgt voor een verhoogde weerstand en werkt als antioxidant. De rode paprika wordt vaak rauw en in salades gegeten, maar probeer eens wat anders en maak deze paprika-feta dip!

Geel!

De gele paprika smaakt minder zoet dan de rode en heeft weer meer vitamine C dan de groene variant. Deze paprika wordt vaak gebruikt om gerechten wat meer kleur te geven. Wil je nou meer uit gele paprika halen? Maak dan deze vrolijke gele soep.

Meer weten over de kleur van je eten? Je leest het hier.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!