Iedereen heeft wel eens een drukke periode met werk, gezin en dan ook nog eens een sociaal leven. Tijdens deze drukke periodes kiezen we makkelijker voor snelle en ongezonde maaltijden. Maar gezond eten hoeft helemaal niet tijdrovend te zijn! Juist als je het druk hebt is het belangrijk je lichaam zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen te geven. Hier wat tips om toch gezond te eten zodat je je door die drukke periode heen kan slaan!

Plan je maaltijden

Het begint allemaal bij de boodschappen. Probeer zoveel mogelijk van je maaltijden vooruit te plannen zodat je gedurende de week niet voor een lege koelkast staat. Plan je maaltijden in het weekend en haal dan ook de boodschappen. Zorg dat je de maaltijden met minder lange houdbare producten in het begin van de week maakt en probeer wat je over hebt ook te gebruiken in de andere recepten!

Snelle recepten

Kook doordeweeks maaltijden die makkelijk en snel te bereiden zijn, en houd het weekend voor recepten waar je meer tijd voor nodig hebt. Vaak wil je in het weekend iets makkelijks maken, maar het is juist leuk om dan de tijd te nemen voor een lekker recept! Op Verse Oogst kun je gemakkelijk invoeren dat je een snel recept wilt koken. Wat dacht je van deze wortelpasta met boerenkoolsaus?

Vries het in!

Gebruik je vriezer! Als je eten over hebt kun je het invriezen zodat je het kunt eten als je een keer echt weinig tijd hebt. Ook kun je op zondag een grotere maaltijd koken en die invriezen. Deze traditionele pasta bolognese bijvoorbeeld!

Ontbijt

Snel ontbijten hoeft niet ongezond te zijn! Giet wat gekookt water in een kommetje havermout, doe er wat fruit en melk bij en je hebt al een gezond begin van de dag! Ook kun je voordat je naar bed gaat een groot gedeelte van je ontbijt al klaarmaken of klaarzetten. Probeer bijvoorbeeld deze ontbijtsmoothie met havermout!

Lunch

Als je op je werk luncht kun je de avond van te voren een salade of wraps klaarmaken, of eet wat je de vorige avond at opgewarmt op! Ook kun je op zondag eitjes koken en die in de koelkast bewaren om mee te nemen of op je werk wat ingrediënten voor salade of wraps bewaren.

Onderweg

Zorg dat je altijd wat fruit of groente bij je hebt. Zo eet je ook onderweg gezond als je trek hebt in plaats van dat je naar snelle snacks grijpt!

In drukke tijden kunnen we ook wel wat extra energie gebruiken. Lees hier van welke groenten je boordevol energie zit! Ook handig om te weten: deze recepten zet je supersnel op tafel op drukke dagen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!