stomen

Wortelpasta met romige boerenkoolsaus

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Maak pasta van een groente zoals wortel voor een nóg voedzamere maaltijd. Dat is nog eens gezond genieten!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de wortelen en schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf tot linten-pasta.

Verwarm 30 g boter met wat olie en roerbak de ‘pasta’ linten al omscheppend ± 5 minuten op een matig vuur. Schep ze in een schaal, dek ze af en houd ze warm in een oven van 100˚C

Hak de knoflook heel fijn.

Koken

Verwarm de rest van de boter met wat olie in een wok of grote pan en fruit hier de knoflook in.

Voeg de boerenkool toe en bak deze al omscheppend in ± 8 minuten gaar. Voeg eventueel tussentijds wat water toe.

Schep de ‘pasta’-linten erbij, schep alles goed om en roer de slagroom er samen met versgemalen peper, zout en naar smaak nootmuskaat door.

Serveren

Serveer de romige boerenkool-wortelpasta direct met geraspte kaas.

Laat de kinderen de ‘pasta’-linten zelf maken.