stomen

Springrolls met voorjaarsgroenten en zalm

Ook lekker met gebakken zalm

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Spring is in the air! Deze rolletjes zijn heerlijk licht en fris. Zo kom je echt in de stemming voor het mooie weer.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Snijd de zalm in dunne reepjes.

Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap de zaadlijst eruit.

Snijd de komkommer in kleinere stukken en vervolgens in dunne reepjes.

Was en boen de wortels schoon en snijd in dunne reepjes

Snijd de bosui in ringetjes.

Zet een schaaltje warm water en een groot bord klaar.

Koken

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg een rijstvel in het schaaltje water en laat zacht worden.

Leg het vel op het bord en leg er wat zalm, noodles, komkommer, wortel, waterkers en lente-ui op.

Vouw een stukje van het rijstvel over één uiteinde van de vulling (je maakt zo de onderkant dicht) en rol dan het rijstvel strak om de vulling heen (bovenkant blijft open).

Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en de vulling.

Serveren

Doe de chilisaus in kleine kommetjes en zet er een op elk bord.

Verdeel de springrolls over de borden.

Dip de springrolls in de saus