Het #snacksperge seizoen is in volle gang! En hoewel de traditionele manier met ham en ei zeker niet mag ontbreken aan het menu, zijn er nog zoveel meer lekkere smaakcombinaties met asperges mogelijk. Check it out!

Combineren kun je leren

We love asian food… En zeker met een beetje pit! Geef dit Aziatische gerecht een Hollandse twist met het toevoegen van de witte asperges. Het fijne aan een curry is dat je er elke keer een ander ingrediënt aan kunt toevoegen. Denk aan boontjes, stukjes paprika of zelfs wat (vega) kip. Zo maak je met één basisrecept elke keer een ander maaltje.

Bekijk het recept

Rauwe asperges

Rauwe asperges? Yes, please! Door de asperge linten te marineren in citroensap en olijfolie krijgen ze een heerlijke bite. Zo heb je binnen een handomdraai een heerlijke asperge carpaccio op tafel. Kies voor pijnboompitten, zalm, of uitgebakken spekjes als topping en buon appetito!

Zo maak je het

Vlammen!

Nog nooit een asperge burger gegeten? Dan wordt het hoog tijd dat daar verandering in komt. Maak het deeg door stukjes gekookte asperge te mengen met bloem, ei, gesneden ui, peterselie en wat feta. Serveer vervolgens met zelfgemaakte tzatziki of een frisse tomatensalsa. Lekker!

Bekijk het recept

Voor de zoetekauw

Asperges eet je vaak hartig, maar wist je dat ze ook erg lekker gaan op een zoete combinatie? Bijvoorbeeld in een salade met blauwe bes en citroen. Of bak ze in de pan met wat suiker en eet gekarameliseerde asperges als toetje (de grote favoriet van onze eigen teler van der Heijden).

Zo maak je het

Tijd voor een visje

Witte asperges en zalm zijn een gouden combi, maar heb je al eens asperges met mosselen geprobeerd? Lekker met een uitje, een beetje knoflook en verse tagliatelle. Je gerecht een extra dimensie geven? Strooi er dan wat versgemalen koffie overheen (ja echt) en laat je verrassen door deze smaakexplosie. Bron: foodpairing.com

Heb je het boodschappenlijstje aangevuld met witte asperges na het lezen van deze heerlijke combi's? Check dan hier nog even de beste asperge hacks om het koken nog makkelijker te maken!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar